Tercera ronda: 3 de 6 per sota

Estrenem actuació de 7 per la Fira d’Artesans

Aquest passat diumenge vam actuar, com cada any, a la 34a Fira d’Artesans de Mollet. És una actuació històrica de la colla i en la que hem descarregat grans castells. I aquest any, no podia ser una excepció: vam fer una actuació que no s’havia fet mai en els 25 anys d’història de la colla, descarregant el 3 i el 4 de 7 acompanyats, aquest cop, pel 3 de 6 per sota.

Vàrem començar amb un cercavila on els nostres grallers i tabalers van acompanyar els capgrossos de la Fira fins a la plaça on faríem l’actuació.

Cercavila Fira d'Artesans

Cercavila Fira d'Artesans

Cercavila Fira d'Artesans

 

Un cop arribats a plaça, ens enfaixàvem i començàvem a preparar-nos per l’actuació amb els compays de Castellers de Castelldefels i Vailets de Gelida.

Vam arrencar amb els pilars d’entrada, on nosaltres vam descarregar 2 pilars de 4, Castellers de Castelldefels també 2 pilars de 4 i Vailets de Gelida un pilar de 4.

Obríem primera ronda amb el 3 de 7. Va pujar i baixar perfecte de mides, sense tremolors, sense estrebades, i essent uns dels millors que hem descarregat mai. Preciós! Castellers de Castelldefels va fer un 4 de 7 tremolós però que no va patir en cap moment ni va perdre les formes. Vailets de Gelida va fer un 3 de 6 que es va deformar a terços a l’entrada de la canalla però que van defensar perfectament fins a la descarregada.

A segona ronda vam anar a pel 4 de 7. Aquest any és un castells al que li tenim més respecte perquè no el tenim tant bé com el tres. Tot i això va pujar perfecte i en entrar la canalla no es va deformar ni es va obrir. El vàrem descarregar sense cap mena de neguit. Genial! Castellers de Castelldefels van optar pel 2 de 6 que va pujar amb una mica de moviments laterals que es van accentuar a la cavalcada de l’enxaneta. El van saber defensar perfectament i el van descarregar sense problemes. Vailets de Gelida va intentar el 4 de 6 que van haver de baixar amb dossos col·locats degut a que la diferencia d’alçades entre aquests.

Per a la tercera ronda ens havíem plantejat no fer el 2 de 6 i canviar-lo pel 3 de 6 per sota. Aquest canvi ens feia estrenar una actuació de 7 que la colla no havia fet mai abans. Va ser el més tranquil d’aquesta temporada, amb les diferents pujades d’aixecadors compensades, i una carregada fineta de la canalla que va fer que es descarregués fantàsticament bé. Castellers de Castelldefels va completar la clàssica de 7 amb el 3 de 7. Va pujar encara més neguitòs que el 4 de 7, però no va fer patir en cap moment. Es va notar que li tenen la mida presa i el van descarregar perfectament. Vailets de Gelida va tornar a repetir el 4 de 6 que, tot i estar molt bonic, el van haver de desmontar un altre cop.

Per finalitzar l’actuació, a la ronda de pilars, vam apostar pel pilar de 5. Com a anècdota dir que per aquest castell teníem 8 cordons de pinya pròpia, quelcom que ens fa estar orgullosos de la nostra colla. El pilar va pujar finet però es va haver de defensar de valent, ja que un parell d’estrebades el van estar a punt de trencar. Així i tot, el vam descarregar per completar una magnífica actuació. Castellers de Castelldefels va fer 2 pilars de 4 i Vailets de Gelida un pilar de 4.

En acabar l’actuació, s’entregaven els records de la Fira d’Artesans i dels 25 anys de la colla, als nostres convidats.

Felicitats colla per aquesta nova i magnífica actuació!

 

Resum dels castells en la Diada d’inici de la 25a temporada:

  • Castellers de Mollet: 2pd4 3d7 4d7 3d6ps pd5
  • Castellers de Castelldefels: 2pd4 4d7 2d6 3d7 2pd4
  • Vailets de Gelida: pd4 3d6 2id4d6 pd4

Fotografies:

Pilars d'entrada

Pilars d’entrada

Primera ronda: 3 de 7

Primera ronda: 3 de 7

Segona ronda: 4 de 7

Segona ronda: 4 de 7

Tercera ronda: 3 de 6 per sota

Tercera ronda: 3 de 6 per sota

Ronda de pilars: pilar de 5

Ronda de pilars: pilar de 5

Gralles i tabals tocant pel pilar de 5

Gralles i tabals tocant pel pilar de 5

Entrega de records

Entrega de records

Podeu veure la resta del fotografies al Facebook de Castellers de Mollet:

https://m.facebook.com/pg/castellersdemollet/photos/?tab=album&album_id=2041195789240909&ref=page_internal&mt_nav=1

Vídeos: